Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak jednat s NEGATIVEM

17. 11. 2009

V celém vesmíru a tím i na planetě Zemi, jsou síly, které je lidstvo zvyklé nazývat DOBRO A ZLO. I když to tak lidé nazývají a tím to také tak chápou, skutečnost je jiná. Dobro a zlo neexistuje ( viz. Článek DOBRO A ZLO). Ve vesmíru a tím i na Zemi, je plný nespočet energií, které na každého lidského jedince působí jinak. Jednoduše, nám tyto energie buď slouží a nebo neslouží. Buď nám dělají dobře a nebo ne. Ty co nám slouží a dělají nám dobře nazývají lidé často DOBREM a ty, které nám neslouží a dobře nám nečiní, ty lidé nazývají často zlem.

Jak se tedy bránit před zlem? I když to bude u některých z vás znít zastarale, či pošetile, pravda je taková, že bránit se můžete jedině, když zlo pochopíte. Pokud budete proti zlu bojovat, pak se stáváte útočníky, agresory, vyvolává to ve vás nenávist a zlost, pomstu a jiné vlastnosti, které vám v tomto případě nepomůžou, ale ba na opak pomůžou ZLU. A proč pomohou právě zlu? Protože každá energie se živý stejnou energií ze které je sama složena a proto také roste. Pokud budete bojovat proti zlu stejnou technikou, jakou zlo bojuje proti vám, pak mu dáváte v podstatě najíst, živíte ho a povzbuzujete. Potíž je v tom, že stejným způsobem zlo nepřemůžete a ba naopak ho posilujete. Výsledek je pak takový, že člověk již nemá sílu dál bojovat a doslova ubitý životem pak vše vzdává.

Jak se tedy chovat při náletu negativních energií, které jakýmkoliv způsobem náš život mění ve stres a trauma?

 Zlo, zlem nezaženeš, tím ho jen posílíš, takže tvá snaha bude předem ztracena. Zlo, neboli energie, které nám neslouží, oslabíš tím, že ho budeš ignorovat. Tím, že budeš vůči této energii reagovat doslova lenivě, tím že o ní budeš vědět, ale nebudeš reagovat na její podněty, pak se pro ní stáváš méně viditelným, tím ji také přestaneš živit a ona bude slabší. Každá překážka, která ti bude hozena od negativních sil, je vhodné v klidu prohlédnout a ať vypadá jakkoliv hrůzostrašně, je vhodné nečinit žádné hysterické úkony a to jak myslí, tak činem. Strach z něčeho, je hlavním jídlem, neboli chodem pro energie, které se strachem živý a strachem se živý negativum. Proč nás vlastně negativum straší? Proto, protože člověk je zdroj nekonečné síly, síly samotného boha, jelikož se skládá z pěti živlů, kterými jsou oheň, voda, vzduch, země a akáša. Negativum se s pěti živlů neskládá a tak si musí ostatní sílu scházejících živlů doplnit a v tomto případě na doplnění  je člověk na planetě Zemi nejvhodnějším kandidátem. Jednoduše přijde a svoji silou začne působit na člověka. Například negativní energie strachu začne na člověka působit tak, aby měl strach. Tím že má strach, začne ze sebe strach vyzařovat a to je jídlo pro energii strachu, která tento strach vyvolala. Vezmeme to jednodušeji. Energie strachu má hlad a tak si přijde do kantýny pro jídlo ( kantýna jako Planeta Země). V kantýně si pak řekne do okénka co chce za jídlo. Za okénkem je člověk a pokud bude tomuto návštěvníkovy naslouchat, pak ovlivněný jeho prosbou, mu jídlo vydá, tedy v tomto případě pořádnou porci energie strachu. Čím více člověk za tímto okénkem vydá porce strachu, tím se návštěvník víc zvětšuje, neboli roste. Jenomže čím větší návštěvník, tím více požaduje pro svoje hladové břicho. Chce více porcí. V tomto případě se člověk stává otrokem strachu a je v jeho zajetí.Jeho život je pak opravdu plný strachu.

A teď si řekněme, co by se stalo, kdyby náš zmiňovaný návštěvník „Strach“ po příchodu k okénku v kantýně , nedostal nic. Tím že člověk za okénkem ví, že přišel návštěvník, ale na jeho prosbu o jídlo nereaguje ( je laxní a nepřipouští si prosbu návštěvníka k srdci) náš návštěvník nedostane nic a tak hladoví. Návštěvník „Strach“ zvýší svoji intenzitu prosby o jídlo a zvýší hlas. Člověk však stále nereaguje. Zkusí to tedy i potřetí, ale člověk zase nereaguje. V tomto případě si tento návštěvník řekne: „ Tady najíst nedostanu, tak jdu jinam“  Opouští okénko a hledá si jiné. Tím, že byl člověk vůči této energii laxní a nedovolil ji, aby ho přemluvila k výdeji jídla, uznala tato negativní energie, že zde nedosáhne toho, čeho chce a odejde.

Takže vůči jakémukoliv negativnímu zásahu, buďme laxní, líní a tím i neviditelný.

DVA NÁHODNÉ PŘÍKLADY

Nemáte peníze na zaplacení složenky?

Tím že se budete bát, jak to vše dopadne, ničím nepomůžete a ba naopak nakrmíte tím negativum, které bude růst a tím bude po vás chtít více jídla neboli více strachu

Máte strach o své dítě?

Je lepší nepředstavovat si, co se všechno negativního může stát, ale je lepší věřit, že vše dopadne nejlíp tak, jak je to nejvíc možné.

 Závěrem snad dodat jen toto:

ČLOVĚK JE VELMI OVLIVNITELNÁ BYTOST. STAČÍ SE PODÍVAT NA SVĚT MARKETINGU A ZJISTÍTE, ČÍM VŠÍM JSTE OVLIVNĚNY, TŘEBA I VLOŽKAMI S KŘIDÉLKY ČI KONZUMNÍMI NABÍDKAMI. A TO VĚDÍ VŠECHNY NEGATIVNÍ BYTOSTI A ENERGIE. PROTO JE TAKÉ TAKOVÁ VELKÁ DNES JIŽ NEPŘEBERNÁ NABÍDKA VŠEHO, ČEHO ČLOVĚK V PODSTATĚ NEPOTŘEBUJE. TÍM, ŽE JE ČLOVĚK TAKTO OVLIVNITELNÝ, SNAŽÍ SE NEGATIVUM ZÍSKAT SNADNÝ ZDROJ ENERGIE PRO SVOJE BYTÍ. TVOŘÍ V LIDECH VEŠKERÉ NEGATIVNÍ VLASTNOSTI, VYVOLÁVÁ JE A PAK SE JIMI ŽIVÝ. A PROTO NEODPOVÍDEJME NEGATIVNÍ BYTOSTI NA DOTAZ „ CO BUDE DNES K JÍDLU?“

 

Vše o esoterice a duchovním životě a spousty zajímavých a poučných témat
www.skola-esoteriky.cz
Zdroj: www.helenien.estranky.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Hmmm...

Samael,22. 11. 2009 19:05

Taky znám lidi, kteří jsou tak prostoupeny temnotou, že delší čas v jejich blízkosti mi působí nejen psychické ale i fyzické potíže. Ale to, že onu temnotu přijali za svou a že se ji tím pádem zavázali transformovat už je jejich vlastní zodpovědnost. Když mi nevyhovuje jejich společnost, tak se jich nebudu držet, že? Já jim můžu pouze poskytnout pomůcku jak na to. A pokud jde o to, zda Jednota je tady nebo ještě není, tak to je u každého jedince různé. Záleží to na to tobě. Já už Jednotu mám v sobě. Jednak jsem se s ní narodila a jednak jsem si ji i přes všechnu "výchovu" téhle společnosti v podvědomí podržela a svým duchovním rozvojem znovu uvědomila. Takže tvůj způsob života záleží jen na tobě samotné. A zlo okolo? No, Zlo je velice relativní pojem, stejně jako Dobro. Sama si vyber, kam míříš a do čeho chceš jít. Celý tvůj život záleží jen na tobě, protože ty jsi hybatelem všeho. Já zas nemám ráda, když lidé předávají zodpovědnost za svůj život, své jednání a svoje okolí někomu jinému a pak ho viní ze svých vlastních chyb. A už nezáleží na tom, zda je to Satan nebo Bůh, nebo šediváci. Člověk je ve svém životě Bohem a sám si vybírá své vlastní volby.
Už to tak je.
Měj se!

o čem to všechno je

abundancia,22. 11. 2009 16:41

Ono ani tak nejde o šediváky a jiné bytosti. Jde tady o mnohem více. Svět duality nám byl násilně aplikován a transformace je vlastně cesta zpět, do světa lásky bez duality. Je to celé mnohem komplikovanější a nelíbí se mi, když lidé tuto otázku zjednodušují v zájmu jakéhosi alibismu, jakoby svět jednoty a lásky byl již realitou. Realitou se pro nás teprve stane, také díky naší duchovní práci. Jistě, ve vyšších dimenzích od D5 výše to realita je, ale pořád ještě trčíme v D-trojce. Doporučuji prostudovat materiál Petra Penguina "O čem to všechno je - Tajemství Amenti". Je to hodně závažné čtení. Když to dočtu, budu muset začít od začátku, prostě skutečně studovat, nejen číst. S členy Temné rodiny mám jinak také své zkušenosti, ale není o co stát. Snad jen, že mi nikdo nemůže říkat, že toto neexistuje, anebo že jde jen o energii, natož o naši vlastní energii... Již dokážu v zárodku rozeznat, které myšlenky jsou moje, které jsou mi podsouvány Černým tričkem a které jsou inspirací od členů Světelné rodiny. Temnotu svou energií nekrmím a často "vidím" jejich kejkle, například když je krmí některá z mých kolegyň.

Ale...

Samael,22. 11. 2009 10:22

Rozladěnost včera byla kvůli něčemu jinému, ne z tebe. To s tím nesouvisí. U své odpovědi jsem použila jen prostou logiku. Souhlasím s tím, že existují šediváci a tzv. temné entity a tak podobně, jenže ono ve vesmíru existuje nekonečně mnoho druhů bytostí jednoduše proto, že existuje nekonečně mnoho vesmírů a vyjadření Boha. Jde jen o to, že já je za skuteční zlo, které lidi brzdí nepovažuju. Oni jsou svým způsobem naprogramovaní, aby byli tím, čím jsou, stejně jako my. Taky s nima mám svý zkušenosti, to teda jo a v rámci bezpečí nás všech bych to zas zažívat nechtěla, ale proč bych je měla nenávidět za to, že jsou tím, čím jsou a vinit je z našich vlastních blbostí. Ostatně sami jsme si je kdysi k nám zavolali, máme obrovskou sílu a bez našeho dovolení neštěkne ani pes, metaforicky řečeno. Takže bez našeho zavolání by tady nebyli oni oni. Prostě je nepovažuju za zlo, které lidi brzdí. Kdepak, řekla bych, že chyba je někde jinde. Ale to už je na tobě, kde a jak ji najdeš. Jednou přijdeš na to, že není dobro a není zlo, všechno slouží jen svému vlastnímu účelu a každý máme trošku jiné nastavení sebe sama a vadí nám něco jiného a transformujeme tím pádem jiné druhy energií. A to, co potřebujeme transformavat, tomu většinou říkáme zlo. Toť vše.
Ale každopádně díky, že jsi mě navedla na nové téma pro psaní. Je to zajímavé.
Měj se hezky! Ahoj!!

zlo je bytost

abundancia,22. 11. 2009 8:28

Zlo skutečně existuje, můžeme mu říkat i Temnota, Temná rodina či "Černá trička" - jak navrhují Plejáďané, aby situaci trošku odlehčili. Nemyslím, že bych tou temnotou byla já sama. Možná ještě na mé duši nějaké strachy, bloky či negativní programy jsou, to nevylučuji, a naopak pilně duchovně pracuji, abych všechno vyčistila. Existence temných bytostí nemá s mou duší a duchovním životem nic společného, leda to, že všechno pročisťuji a prosvětluji, protože kde je Světlo, nemůže být Tma... Jenže strach, negativní program či duševní blok není zlo. Zlo je bytost či bytosti, které naše strachy, programy a bloky využívají a žijí z nich. Není mou snahou přestěhovat se na Sibiř anebo neplatit složenky. To opravdu není problém. Duchovně pracuji na své transformaci již déle než dvacet let. Vždy jsem stavěla na touze POZNAT PRAVDU a ze začátku moje modlitby byly vedeny stylem "...chci znát Pravdu, jen Pravdu, Bože, dej mi poznat co je PRAVDA, co lež a co iluze..." Temné bytosti usilují o to, aby v ně nikdo nevěřil, aby lidé raději věřili, že zlo je jen v nás a v našem postoji k životu, světu, sobě samému. Můj příspěvek tě hodil do nepohody, cítím jakési rozzlobení, že ti někdo bourá tvou představu, tvou víru. Je to tím, že tvoje duše ví, že Temné bytosti existují, ale tvé vědomí věří, že ne. Disharmonie duševní pohody či přímo rozlobení svědčí o tom, že je v rozporu tvoje duše s rozumem, podvědomí s vědomím a je třeba tuto věc ne že přehodnotit, to ne, ale NAJÍT PRAVDU o celé této záležitosti a nenechat se obelhávat.

Málo kdy...

Samael,21. 11. 2009 16:48

se mi stává, že s někým vůbec nesouhlasím, ale tentokrát je to tak. Zlo je pouzo to, za co ho považuješ ty sama. Mě osobně složenky nevadí. A pokud se ty mermomocí chceš složenek zbavit, tak se můžeš přestěhovat na Sybiř, nebo do Amazonky, do Tybetu, zkrátka tam, kde je mnohem víc přírody než civilizace. Pak z tohoto vlivu civilizačního ovládání budeš vymaněná. Ale pravděpodobně pak přijdeš na to, že i tak je v tobě cosi, jakési zlo. Pravděpodobně proto, že tu temnotu máš v sobě, uvnitř a záleží jen na tobě, zda se z ní vymaneš nebo ne. O složenky nejde. Všechno je jen v tobě, ve tvé mysli, srdci, vědomí tebe sama. Neztrácej víru a naději. Jdi dál. To je třeba.
Zdárec a držím palce!

zlo existuje

abundancia,21. 11. 2009 16:20

ZLO existuje, není to jen iluze. Zlo je BYTOST, či spíše bytosti. Ovládají nás a vysávají naši energii. Je úplně jedno, jak ZLU říkáme: negativní energie, lucifer či satan nebo ďáblové, ještírci z pekel anebo elegantně s panem Vadimem Zelandem "KYVADLA". Jde stále o totéž. Nemůžeme se stoprocentně vymanit z ovládacích technik ZLÉHO. Jen mírnit jeho projevy a žít vědomě. Když žijeme VĚDOMĚ, snáze prohlídneme, kdy nás chce zlo obrat o energii. Jak se však chcete vyhnout pokitickému anebo monetárnímu systému, kterými jsme ovládáni úplně všichni. Nebo si dovede představit, že nebudete platit složenky? Nesouhlasím s idejemi v tomto článku. Jak ZLO, tak i DOBRO existují.