Jdi na obsah Jdi na menu
 


Současný svět

8. 12. 2009
Je docela náročné dávat lidem čisté informace, když jediné, co znají, je manipulace od rána do večera, od okamžiku narození do smrti, když s nimi manipulují úplně všichni, i rodiče, partneři a celá společnost. A je tu dokonce manipulace na druhou, kdy bojovníci s manipulací dělají přesně to, proti čemu zdánlivě bojuje. A důvod? Odvádějí pozornost od toho podstatného, od sebe. Odvádějí naši pozornost od našeho sebezkoumání k iluzorním problémům a jakýmsi konspiracím. Jestli doopravdy existuje nějaké globální spiknutí, oni jsou jeho součástí, ne bojovníky proti němu.
 
Co nám pomáhá rozeznat čisté informace od manipulací? Hlas srdce, čili tzv.emoční navigátor. Tenhle svět je světem energií a světla či záření a vlnění, jako televizní vysílání. A tak jako se televizní signál dekóduje v televizi, my dekódujeme tenhle svět skrze tělo, skrze pocity a emoce. Emoční navigátor nám dává signály o skutečném stavu věcí kolem nás mnohem rychleji než je dokážeme vyhodnotit vědomě, někdy jsou situace tak komplexní a nepřehledné, že žádné řešení ani nevymyslíme nebo se fatálně mýlíme. Ale můžeme vnímat své pocity a jít tam, kde se cítíme dobře a v harmonii a odejít od toho, kde se nám srdce svírá a kde se ty energie zahušťují. Ukazuje se, že právě takto dokážeme najít optimální cestu či nejlepší řešení.
 
Základní metodou manipulace je strašení, protože kdo má strach, je snáze ovladatelný, vystrašíte ho třeba nějakým iluzorním problémem a pak mu nabídnete spásu podle svého gusta. Takových informací je teď internet plný, články i videa. Pokud v nás vzbuzují strach, nedůvěru k druhým lidem nebo přímo nenávist či jiné nepříjemné pocity, zcela jistě se jedná o manipulaci, ať už manipulátoři to strašení obalují sebebohulibějšími důvody. Často se stane, že v textu či videu jsou i místa, která se nám líbí a se kterými souzníme. O to jsou tyhle manipulace záludnější, protože jsou obalené pravdou, ale pak v klíčovém okamžiku to rupne a svede na scestí.
 
Tím scestím je odvedení pozornosti od nás samých a její zaměření na vnější věci či lidi. Např. všichni víme, v jakém stavu je tenhle svět, popis skutečnosti je čistou informací, ale poté manipulátoři začnou vyjmenovávat kdo za to může, kdo s kým konspiruje, kdo koho chce ovládnout a tím vytvářejí iluzi, že jsou nějací ONI, kteří to dělají, kdežto my proti tomu bojujeme. Podvědomě do nás nalévají strach z druhých lidí nebo tajných spolků.
 
Nejmenší míra manipulace v lidské řeči je tehdy, když každý z nás mluví sám za sebe o tom, co cítí, co prožívá a čeho chce dosáhnout tím, co dělá, bez obviňování druhých lidí, bez vysvětlování, co druzí dělají, s maximální láskou...přesně o tom jsou Čtyři dohody, přesně o tom je ho oponopono.
 
Příklad: někdo se nás snaží vystrašit představou, že problémem vedoucím až ke zničení planety je jedení masa a chov zvířat a jedinou spásou je být vegetariány.
 
Klasická manipulace po ose vystrašení – spása. Strach se vyvolává implementováním představy nedostatku, představy, že život zvířat je problém, že tahle planeta je tak chudá, nemohoucí a ubohá, že některá zvířata nesmí žít. Takovéhle tvoření neexistujících problémů často vede k tvoření problémů ještě větších, takže když se např. přestane jíst maso, je dost pravděpodobné, že farmáři většinu zvířat pozabíjejí (chovají je pro zisk) a odvezou je do kafilérky. Takovýhle zvířecí holocaust asi nebyl záměrem, ale manipulace často žijí svým vlastním životem a manipulátorům, obzvlášť těm s „dobrými“ úmysly, se vymykají z rukou.  
 
Manipulace se pozná podle vyvolaného strachu a podle toho, že rozdělí lidi na dobré a zlé podle nějakého morálního kritéria (např. na „dobré“ vegetariány a „zlé“ masaře). Ale uvědomění si toho, že k manipulaci dochází, je prvním krokem nad ní, do světa čistých informací, ty nám rozšiřují obzor, nabíjejí nás a povzbuzují, dávají jinou perspektivu a hlavně nás propojují, se sebou samými i mezi sebou, tvoří jednotu.
 
Podívejme se tedy na život zvířat a konzumaci jejich masa z nadhledu, z vědomí jednoty, z lásky a sounáležitosti. Jak by mohla znít čistá informace o téhle záležitost? „Planeta Země překypuje hojností pro všechny a vše, co se na ní děje, podporuje rozvoj života. Ať jíme maso nebo nejíme, nemůžeme být v rozporu se životem na Zemi, nemůžeme udělat nic, co by život ohrozilo. I když si ve své naivní pýše myslíme, že můžeme život zničit nebo zachránit, tak vše, co děláme, je součástí obrovského plánu evoluce. Zvířata milují život, milují být tady na Zemi a soužití s lidmi je způsob, jak tu být v mnohem větším počtu než před tím. My si děláme problém, když se snažíme mít zodpovědnost za to, co prožívají a rozhodovat za ně, jestli tady mají být či nebýt, jaký smysl jejich život má či nesmí mít, jenže to nejde, ta zvířata jsou zde na Zemi z vlastní vůle a ze svého svobodného rozhodnutí.“
 
Čisté informace nás vždy vedou ke zkoumání sebe sama vzhledem k dané situaci. A co se tedy objeví, když odvrátíme pozornost od domněle trpících zvířat nebo od domněle ohrožené planety a zaměříme se na své nitro, na své srdce a jeho hlas? „Můžeme se rozhodnout, jaký pocit chceme mít z této situace, to je to jediné, co můžeme změnit. Pokud v sobě necháme bolest a utrpení, přesně to se nám bude vracet v situaci zvířat, ale my se už teď můžeme rozhodnout prožívat to jinak, v harmonii a lásce. Láska a harmonie je pak to, co zvířatům dáváme, ať je jíme nebo ne.“
 
Záměr, proč dostáváme čisté informace je ten, že nám pomáhají vracet se do radosti, do spojení se svou podstatou, s Bohem a tím být v souladu s vibracemi toho, co skutečně chceme. Jedině, když jsme v tomto souladu, můžeme tvořit svět podle našich nejkrásnějších představ. Jaký svět tedy tvoříme následující afirmací? „Cítím radost a lásku, když nejím/jím maso, cítím se podporován celým systémem Života a taky ho tím maximálně podporuju. Nejím/jím maso a posílám vděčnost a lásku všem zvířátkům, která jsem nesnědl/snědl...život nikdy nekončí, je to kontinuum bez hranic, kde smrt je iluze.“ Cítili jste větší propojení, když jste to četli? Pokud ano, tenhle text splnil svůj účel.


Autor: Ilumauir

Zdroj: www.cestydusi.cz 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář