Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kontakt s duchovním průvodcem

31. 5. 2009

Kdo je vůbec duchovní průvodce? Je to autor knihy o duchovní literatuře, kterou třeba čtete? Nebo je to váš kamarád, se kterým často debatujete o těchto věcech? A nebo to je jakási bytost? Správná je pouze poslední možnost, pokud vás napadli další, asi také byli špatné. Jako první bychom tedy měli zjistit, kdo to duchovní průvodce je, jak nám pomáhá. A později jak ho kontaktovat, jak se s ním setkat.

Pokud bychom pročítali nepřeberné množství duchovní literatury, ve které by byla zmínka o duchovním průvodci, nestačili bychom se divit, kolik existuje různých teorií, různých názvů a charakteristik duchovních průvodců. V jednom se však všechny tyto knihy mohou shodovat, a to, že duchovní průvodce, ať už lidmi pojmenovaný jakkoli, má za úkol nám pomáhat na naší cestě životem. Ale kdo to tedy je a kde se berou? Může to být velmi duchovně vyspělá bytost, ale i člověk-duch, který právě není inkarnován na zemi, nebo kdekoli ve fyzickém vesmíru. Již od našeho narození v tomto světě nám byli vybráni, aby nás provázeli životem, pomáhali nám v těžkých životních situacích. Svou radou, kterou jsme snad z neznalosti považovali za svou myšlenku, svou moudrostí, kterou nás uváděli na duchovní cestu, kterou jsme nastoupili, událostmi, které nám připravili, abychom z nich měli ponaučení a v neposlední řadě i fyzickou pomocí, pokud byla potřeba. Rozsah působnosti duchovního průvodce je opravdu veliký, pokusím se vyjmenovat a podrobněji popsat alespoň pár prvních:

Rady, našeptávání

Občas jsme každý nad něčím hluboce přemýšleli a nemohli jsme na to přijít, mohla to být nějaký filosofická otázka, či v meditacích jsme přemýšleli o svých vlastnostech, a nebo i příklad z matematiky. A hle, po nějaké době, která se pohybovala od "hned" po maximálně tři dny jsme na to přišli, začalo nám svítat. To se nám to povedlo, to jsme ale chytří, myslí si hmotaři. Když se nad tím ale zamyslíme, jaká byla prvotní příčina, či prvotní impuls, který nás dovedl k cíli? Byla to právě rada od duchovního průvodce, který nám ji mohl podat několikerým způsobem: Ve snu, který jsme pochopili, jako myšlenku, kterou jsme považovali za vlastní,nebo sledem připravených událostí, které nás mohli navést správným směrem.

Útěcha

Každý občas potřebuje psychicky pomoci, ze ztracené lásky, ze smrti někoho blízkého, z žalu, jaký je svět kolem nás… Všechny bolesti mají svůj smysl, čím jsou větší, tím více nám prospějí, zde přesně platí přísloví: "Co mě nezabije, to mě posílí." Duchovní průvodce nás v našich smutných myšlenkách buď nechá, pokud to uzná za vhodné, nebo nám pomůže. Možností je mnoho a nemyslím si, že je potřeba je uvádět.

Pomoc při astrálním cestování

Pokud astrálně cestujeme, duchovní průvodce nás bedlivě sleduje. My ho však nevidíme, jelikož se zneviditelní astrálnímu světu, pokud cestujeme myslí, tak mentálnímu. Cestuje s námi, není u fyzického těla, i když má s ním určitý druh vazby, kterým kontroluje, jestli je v bezpečí, jinak by astrálního cestovatele navrátil zpět. I mě párkrát navrátil do těla a za chvíli se stala nějaká událost, která by se mi nelíbila ( někdo vstoupil do pokoje, rodiče přišli domů atd… ) Rozdíl od normálního navrácení do těla je ten, že je člověk velmi bdělí a může hned operovat ve fyzickém světě, jako kdyby vůbec nikde nebyl. Normálně bývá člověk chvilku malátný a musí si zvyknout na onen omezující prostor a čas kolem něj.

Fyzická pomoc

Nenastává moc často, pouze ve vyjímečných případech ohrožení života. I když už takovým událostem se snaží duchovní průvodce předcházet. Ać se to zdá neuvěřitelné, jak nám nefyzická bytost může pomoc, je to tak, třeba když člověk v lese utíká před nebezpečným zvířetem a skáče podezřele vysoko na stromy, kam by normálně nevyskočil, nebo rychlý úskok před autem, které nebylo vidět. Je znám případ muže, který přecházel po přechodu a vrazilo do něj auto, jemu se však nic nestalo, zato auto bylo sešrotované a řidič mrtvý. Onen muž prý pomyslel "ať to auto zastaví". Onen muž se prý nikde nezajímal o tyto věci, je možné, že skrz duchovního průvodce dokázal to auto okamžitě zastavit.

S těmi radami a našeptáváními bychom si snad mohli myslet, že jsme úplné nemyslící nuly a že nikdy na nic nepřijdeme. Můj osobní názor je ten, že to jsou ojedinělé případy, kdy je očividné, že bysme na danou věc nepřišli sami. Myslet je pro náš duchovní vzestup to nejdůležitější !

Řada lidí nemá o svém duchovním průvodci ani tušení, bohužel tím více mu znesnadňují práci, jelikož vazba mezi ním a jemu svěřeným člověkem upadá a přetrhávají se všechna pouta. Čím více na svého duchovního průvodce myslíme, tím více je s námi. Když vás někdo pochválí za vaši práci, jste rádi a udělali byste jí opět, třeba jinou, ale naopak už nemáte motivaci. Nechci tím říct, že zarputilí hmotaři duchovního průvodce nemají, nebo že ho ze dne na den ztratí. Jeho činnost je však omezena, jeho rady nejsou vyslyšeny - marná práce, jediná jeho možnost je občas jim předkládat nápomocné sny.

Mou prací je seznámit vás s možnostmi, jak kontaktovat duchovního průvodce. Je to k nám nejbližší bytost, čili je to nejsnadnější ze všech možných kontaktů bytostí. Máme několik možností, nepřímé, skrze naše fyzické tělo, nebo přímé pomocí telepatie, astrálního cestování, magického zrcadla. Já se budu držet těch nejběžnějších, například vynechám telepatii, která musí být dlouho trénována a ono magické zrcadlo, jehož příprava by zabrala také mnoho stran, nehledě k tréninku. Mou psané metody jsou oproti těmto rychlé, u někoho okamžité výsledky, u někoho max. pár dní.

A nyní už k praxi:

Kyvadlo je asi nejběžnéjší, samozřejmě neužívá se jen ke kontaktování s duchovním průvodcem, ale k mnoha jiným věcem většinou psychotronického charakteru ( pokud nechceme simulovat kyvadlo hodin ). Předpokládám, že každý se s ním už setkal. Pakliže ne, tak se jedná o nějaký předmět na šňůrce, kterou držíme v ruce. Předmět může být kovový, i nemusí. Může to být třeba skleněná kulička, dřívko, kámen… Celý objekt by neměl být moc těžký, nit dlouhá asi 70% délky lokte. Na konci provázku nebo nitky uděláme malý uzlík, který nám pomůže nevědomě udržet kyvadlo bez toho, aniž by nám vypadlo. Můj první úspěch s kyvadlem jsem měl v 1996 a to jsem používal nit a na ní kousek uřízlé gumy na gumování. To jsem se učil z knihy Autohypnóza od L.M.Cron, jako další doporučuji Psychotroniku od Stanislava Brázdy. Předem si stanovte jakým směrem bude odpověď na otázku znamenat "Ano" a jaký "Ne". K těmto dvěma možnostem můžeme ještě přidat možnost "nechápu otázku" a psychologicky důležitá odpověď "Nechci odpovídat". Dva poslední můžeme stanovit jako pohybující se po kružnici buď ve směru hodinových ručiček, nebo proti nim.

Posadíme se pohodlně ke stolu, nebo něčemu, kde deska je ve výši našeho lokte ( ruka normálně dolu ) a nemusíme se ohýbat. Ruku položíme na na stůl a opřeme o loket. Nitku uchopíme v místě uzlíku a kyvadlo necháme volně viset.

Posadíme se pohodlně ke stolu, nebo něčemu, kde deska je ve výši našeho lokte ( ruka normálně dolu ) a nemusíme se ohýbat. Ruku položíme na na stůl a opřeme o loket. Nitku uchopíme v místě uzlíku a kyvadlo necháme volně viset.

V tuto chvíli uvolníme ruku až do prahové hodnoty, kdy by nám ruka spadla. Pro normální psychotroniku později nebudeme muset ruku takto uvolňovat či pokládat jí na stůl, ale zpočátku to doporučuji kvůli větší citlivosti. Pro kontakt s bytostmi je však nutné ruku co nejvíce uvolnit. Když už máme ruku dostatečně uvolněnou, imaginárně jí vysuneme z naší fyzické ruky a položíme někam jinam, například do klína. Toto je hlavní bod a ten nejdůležitější. Naší mentální ruku musíme po celou dobu cítit někde mimo naší fyzickou ruku. Jakmile s naší mentální rukou ztratíme kontakt, začne se sama navracet do fyzické, čímž se omezí až zastaví možnost bytosti ovládat vaší ruku. Já osobně jí dávám před sebe, abych na ní imaginárně viděl, nebo za hlavu, abych jí cítil, hlavně s ní neztrácel kontakt. Pro trénink by to mohlo stačit, musíte se nejprve naučit vymístit vaší mentální ruku z fyzické, to chvilku trvá. Záleží jen na vás.

Nyní požádejte duchovního průvodce, aby vedle vaší ruku a začněte klást otázky, na které pochopitelně můžete dostat pouze kladnou nebo zápornou odpověď.

Žádost formulujte jakkoli myslíte, že je to vhodné. Svého duchovního průvodce nepřekvapíte, on ví už předem na co se ho budete ptát. Kontakt ukončíte tím, že poděkujete a navrátíte mentální ruku do své fyzické. I kdyby jste to neudělali, tak můžete kdykoli skončit. Je však nutné naučit se "začátek" a "konec" kontaktu, viz níže.

Automatické psaní

Automatické psaní je z hlediska kontaktu s duchovním průvodcem ( ale i s jinou bytostí ) mnohem efektivnější, jelikož se nespokojíme jen s dvěmi základními odpovědmi. Postup je v principu totožný, jen místo kyvadla používáme tužku a papír.

Vezmeme nějakou obyčejnou tužku, je nutné, aby nebyla moc tvrdá a ostrá, jelikož by se o papír zadrhávala, je potřeba měkčí a ne do špičky ořezanou. Ze začátku vám též doporučuji vzít si gumičku a tužku si k ruce připevnit, aby vám při uvolnění tužka nevypadla. Později ji můžete vynechat. Sedneme si ke stolu, který je na stejné úrovni nebo níž s naším loktem, v případě, že nic takového nemáte použijte desku. Zde je totiž nesmírně nutná volnost ruky. Vemte si papír A4 a větší a položte ho před vás na desku.

Uvolněte ruku jako v případě práce s kyvadlem, postup uvolňování a vysunutí mentální ruky je totožné, takže jej zde nebudu opakovat. Po vysunutí požádejte duchovního průvodce, aby použil vaší prázdnou ruku a něco napsal, buď sám, nebo opět můžete klást otázky.

Nevím, jak je je duchovní průvodce seznámen s vaší rukou, ale bytostem všeobecně chvilku trvá, než se jí naučí používat. Ze začátku tedy nečekejte dlouhé romány, ale spíše kolečka… mnoho koleček … milióny koleček, až vás to přestane bavit. Když jsem s tím začínal, tak jsem pokreslil celou A4 kolečky, eliptickými útvary a vlnovkami až byl celý papír černý! Při dalších stech kolečkách jsem bytost požádal jestli by taky nemohla napsat.

Pro ukončení opět poděkujte, třeba nechte dopsat poslední větu a navraťte svou mentální ruku do fyzické. Zde je mnohem důležitější začátek a konec, tedy uvolnění mentální ruky a její navrácení do těla. Tímto umožňujeme komukoli používat naší ruku a souhlasíme s tím. Bytosti tedy budou schopné psát vaší rukou jen v tomto okamžiku, nikdy jindy, což je důležitější než si myslíte. Například by vám mohla ruka začít psát sama od sebe, aniž byste to chtěli a analogii s astrálním cestování si jistě utvoříte sami.

A jak vypadá takový text? A jakým je psán jazykem? Text může být malý ,velký, kostrbatý a škrábaný, hlavně zpočátku, kdy si ještě vaše ruka nezvykla. Často se stává, že jsou slova spojena - bez mezer. Co se týče jazyku, jsou 2 možnosti. Buď vaším jazykem, nebo cizím. Druhá možnost je údajně častější. Závisí to na druhu propojení. Bytost s vámi komunikuje také myšlenkami. Myšlenky nemají jazyk, takže si každý tyto ideje přeloží do svého jazyka a ruka pouze píše. Nebo bytost plně ovládá vaší ruku a píše svým jazykem. ( Duchovní průvodce vám toto neudělá, ale jiní, zejména zemřelé osoby mají ve zvyku psát svým posledním jazykem )

Tuto ukázku jsem našel kdesi na internetu, pokud to chcete rozluštit, tak to je francouzky.

Deska

Další možností je použít grafickou desku s vyznačenými odpovědmi. Proces je opět stejný jako v předchozích částech. Na tuto desku položíte nějaký pohyblivý předmět, nejčastěji se použává sklenička, i když nevím proč. Tento předmět by měl po povrchu klouzat, může to tedy taktéž být kousek papírku, či látky. Na tento předmět položíme ruku, u malých předmětů jen prsty. A Ruku zafixujeme v určité poloze, aby byla uvolněná a zároveň se mohla bez odporu pohybovat.

Zde několik ukázek:

Často kladený dotaz by mohl být, co to je za ruku, kterou vytahujeme z fyzické ruky. Proč to není třeba astrální? Proč zrovna mentální? Pokud jste četli teorii o astrálním cestování, znáte vztah mezi těmito třemi těly. Pokud jste zkoušeli astrálně cestovat, jistě víte, že to není jednoduché. Je mnohem jednodušší si představit nějaké místo, například, že stojíte na Václavském náměstí, než tam astrálně cestovat. Stejně to je i s vymístěním oné ruky. Je mnohem jednodušší si jí někde představit, kam se tímto způsobem mentální ruka přesune, než jí tam "rvát" astrálně. Další věcí je, že bytost ovládá vaší fyzickou ruku skrz astrální a navázat tuto vazbu je pro ní jednodušší.

 

Vše o esoterice a duchovním životě a spousty zajímavých a poučných témat
www.skola-esoteriky.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

kyvadlo

wuwei,31. 5. 2009 21:25

Kyvadýlko může v lecčems pomoci, ale pokud si člověk neumí sám odvést třeba duše, které jsou kolem něj ..ty často se o tu komunikaci snaží, tak je to zkreslená informace a tím pádem k ničemu..Tohle jen lidé často neví a mysí si, že dostávají správné informace. Je toho víc, co je třeba kolem toho ještě ohlídat. Tohle už se ve většině "návodů" jaksi nepopisuje.