Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vesmír má mnoho udivujících způsobů, jak přivést ty správné lidi na správné místo

20. 12. 2018

Existuje názor, že souhry náhod jsou zázračné události jejichž tvůrcem je Bůh, který si jinak nepřeje dát o sobě vědět.

Honoré d´Balzac napsal: „Náhoda je ten největší romanopisec na světě“. A je fakt, že mnohokrát se člověk nestačí divit, když se sám stane účastníkem nějakého úplně fantastického životního scénáře. Musíme zkrátka uznat, že život je tím nejlepším režisérem, který točí film podle našeho scénáře. „Ale jak?“, zeptáte se možná.

Ať klasik tvrdí cokoli, náhody se nedějí. Vesmír má spoustu podivuhodných způsobů, jak dát ty pravé lidi dohromady. Někdy přejedeme hory doly a šli bychom i do pekla při hledání svého štěstí. Nic nám ale nevyjde. A pak nám osud najednou připraví překvapení na tom nejméně očekávaném místě ve chvíli, kdy už jsme nic nečekali. Člověk by mohl mít dojem, že za tajuplnými kulisami světové scény působí jakási ideální organizace vyhledávající pro naši potřebu dokonalé svazky. Nám stačí pouze vybrat si z exkluzivních scénářů předkládaných životem ten, který se nám nejvíc zamlouvá.

Existuje názor, že souhry náhod jsou zázračné události jejichž tvůrcem je Bůh, který si jinak nepřeje dát o sobě vědět. V plánech Vesmíru nehraje náhoda vůbec žádnou roli. Pro Vesmír je stejně snadné udělat z tebe milionáře jako darovat ti k narozeninám dávno vytoužené hodinky. Musíme jenom vyslat do Vesmíru vlnu myšlenek. Mysli na výsledek a Vesmír se sám postará o to, jak ho zajistí.

Nevyhýbejme se zodpovědnosti a neschovávejme se za náhodu. Všechno, co se tady a teď v našem životě děje, je důsledkem našich myšlenek a úmyslů. Když je třeba, Bůh ví, kde nás má hledat. Obrazně řečeno, každý náš pevný záměr je zanesen do jeho Knihy přání. Nepřehánějte to s úsilím a nehoňte se. Modlete se, plánujte, dělejte, co je ve vašich silách a detaily laskavě nechte na Vesmírné centrále. Plujte po proudu, ať všechno jde, jak má. A pamatujte, že vaše umění zbavovat se něčeho je stejně důležité, jako si něco přát. Když člověk dělá vše, co může pro splnění svého snu dělat, a v ostatním se spolehne na Vyšší síly, dějí se zázraky.

Každý člověk, kterého při svém putování světem potkáme, je osobou jednající podle scénáře, který jsme psali my sami. My sami jsme ho vpustili do svého života. Našim hlavním úkolem je stále svůj scénář zdokonalovat, aby film našeho života byl skutečně grandiózní. Pamatujte, že odpovědnost za režii i každý kiks leží na vás.

Náhody se nedějí… Co člověk v myšlenkách zaseje, to také sklidí. «Staniž se vám podle vaší víry», stojí v Bibli. V tvůrčím tandemu s Vyšší moudrostí dokáže člověk tvořit veliké věci. Musí se však vyzbrojit bezvýhradnou vírou velikosti hořčičného zrnka.

 Anna Buntová

http://www.pronaladu.cz/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář